Lucian Sânmărtean ar fi avut șansa să joace la o echipă mare din fotbalul european, dacă pașii i-ar fi fost îndrumați de un antrenor de calibru. Este părerea primului său antrenor, care a rămas impresionat de calitățile lui Sânmărtean încă de când acesta avea opt ani!

"Mă uitam la el și parcă avea mingea legată de picior. N-avea decât opt ani. Dacă ar fi avut norocul unui antrenor ca Mircea Lucescu, Luci era acum la un club mare. Putea să joace la Barcelona sau Real Madrid", a spus Constantin Sava, primul antrenor al mijlocașului de la Steaua.

Tatăl lui Sânmărtean, Iulian, își amintește că fiul său a avut oferte de la echipe mari precum Ajax și River Plate, pe vremea când juca la Panthinaikos, în Grecia. Părintele mijlocașului a rememorat și clipele grele prin care a trecut Lucian, după mai multe accidentări grave.

"În perioada în care era la Panathinaikos a avut o grămadă de oferte, dar n-a fost lăsat să plece. Ajax, River Plate, mai multe, nu mai îmi vin în minte. Toți știu că el driblează în dreapta cel mai mult, dar tot nu îl pot opri. E ca Messi! Toți știu că merge în stânga, dar nu-l pot opri. Când ajungi de la înălțimea aia și vii înapoi la Gloria e un moment greu. În 2007 a fost un moment deosebit de greu pentru el. Nu mai știa ce să creadă", a povestit tatăl lui Sânmărtean, în exclusivitate pentru Digi Sport.

Lucian Sânmărtean s-a transferat la Panathinaikos în 2003, de la Gloria Bistrița, iar în Grecia a petrecut nu mai puțin de trei sezoane. Prezent și în grupele Champions League, fotbalistul nu a prins decât 24 de meciuri de campionat, din cauza multiplelor accidentări.

După o aventură la Utrecht, în Olanda, Sânmărtean a revenit în Liga 1, în 2009, tot la Gloria Bistrița. Suma oficială pentru care românul a fost transferat la Panathinaikos a fost de 900.000 de euro.

Vezi video aici.

sursa: digisport.ro