La Panathinaikos am avut cea mai frumoasă perioadă din carieră

Considerat de mulţi cel mai în formă jucător din Liga I, Lucian Sânmărtean se bucură de o perioadă excelentă la Steaua, acolo unde a făcut spectacol în ultimul meci de campionat. Mijlocaşul de 34 de ani a dat un gol direct din corner contra lui Gaz Metan şi i-a pasat decisiv lui Claudiu Keşeru, contribuind din plin la victoria cu 3-1 a campioanei. Evoluţiile lui Sânmărtean l-au impresionat şi pe Victor Piţurcă, cel care a mărturisit că l-ar fi convocat pentru jocul cu Grecia dacă nu era accidentat. Chiar şi fără să fie prezent la Pireu, jurnaliştii din Grecia l-au contactat pe Lucian Sânmărtean şi l-au provocat la un interviu în care fotbalistul a rememorat şi perioada petrecută la Panathinaikos Atena, una pe care o caracterizează drept "cea mai frumoasă din carieră".

 

Într-un interviu acordat publicaţiei Onsports, Lucian Sânmărtean a caracterizat în termeni laudativi clubul Panathinaikos Atena, acolo unde a jucat între 2003 şi 2006. "Cred că anii pe care i-am petrecut la Panathinaikos au fost cei mai buni din cariera mea până acum. Am avut o echipă puternică şi nişte fani excelenţi, dar eram imatur şi nu aveam pe cineva care să mă ghideze în acel moment. Am luat nişte decizii greşite, unele care m-au afectat şi ca om, dar şi ca sportiv", a spus Sânmărtean pentru sursa citată. Fotbalistul Stelei şi-a reamintit şi de perioada în care s-a confruntat cu probleme legate de doping. "Am fost dezamăgit de club în problema cu dopajul. Panathinaikos a preferat să mă marginalizeze şi a aruncat vina pe mine în loc să mă ajute. Am făcut singur teste medicale pentru a dovedi că nu eram vinovat şi că nivelul de testosteron din corpul meu are valori mai mari decât la alţi fotbalişti. După acestă problemă, m-am întros la club, iar ei mi-au oferit un nou contract, dar ego-ul meu mi-a spus să refuz", a mai spus românul.


600.000 de dolari a fost suma cu care Panathinaikos Atena l-ar fi cumpărat pe Sânmărtean de la Gloria Bistriţa, în 2003. Ulterior, s-a descoperit că suma plătită de greci a fost de 900.000 de dolari


"Evenimentele din viaţa mea m-au dus spre acest moment minunat: joc la Steaua"

Reporterii din Grecia i-au pus lui Lucian Sânmărtean întrebarea care a stat, de multe ori, pe buzele fiecărui iubitor al fotbalului din România. Unde ar fi fost Sânmărtean în acest moment dacă şi-ar fi speculat mai bine situaţiile favorabile din tinereţe? "Mi-am pus şi eu de multe ori această întrebare. Probabil că am luat nişte decizii greşite în momentele importante, nu ştiu ce s-ar fi întâmplat dacă aş fi făcut alegeri diferite. Chiar şi aşa, eu nu regret nimic, pentru că evenimentele din viaţa mea m-au dus spre acest moment minunat. Sunt la Steaua Bucureşti, sunt foarte motivat, şi vreau să îmi las amprenta asupra fotbalului din România", a răspuns fotbalistul. Chiar dacă nu a fost convocat pentru acţiunea echipei naţionale din Grecia, Lucian Sânmărtean a acceptat să vorbească şi despre campania de calificare la Euro 2016. "România are jocuri dificile în această campanie de calificare. Trebuie să jucăm cu înţelepciune, inteligent, fără să ţinem cont de victoria de la Atena. Eu sunt optimist în ceea ce priveşte următoarele jocuri. Meciul împotriva Greciei a fost important, dar nu este foarte relevant", a spus Lucian Sânmărtean pentru Onsports.

sursa: prosport.ro

Transilvania Broker
Sport Club Transilvania Bistrita
Nike
Transilvania Print Bistrita