Editorial Adrian Linca: Ca să batem Franța avem nevoie de-o magie. Și noi ținem magicianul pe tușă?

Hai să zicem că știi ce poate și că nu mai ai nevoie să-l vezi jucând într-un amical. Hai să zicem și că l-ai menajat, că vine de departe, după un sezon încins în Golf. Să zicem. Altfel, ce motive ai avea să nu-l bagi pe Sănmărtean, măcar după pauză, când tu zici că faci ultimele reglaje pentru Campionatul European.

Te pregătești cumva să-l ții pe tușă? Poi nu te mai spală nicio apă din lume de flegmele românilor, măi nea Puiule, măi. Fiindcă Lucian Sănmărtean e singurul jucător din națională care poate face piele de găină pe suporterul tricolor.

Știm, în 94 te-ai blindat cu Mihali și Prodan într-un sistem de 5 fundași pe care nu-l mai folosea nimeni și i-ai păcălit pe argentinieni. Ăia nu-și imaginau niciodată că se poate face atâta antifotbal la un turneu final. Dar și atunci ai avut nevoie de un geniu, că fără el (Hagi) erai și astăzi doar secundul lui Jenei, niciodată principal. Ar putea să-ți meargă din nou dacă te folosești de al doilea magician din viața ta și știi cum să-l scoți din joben.

Cât ar trebui să-l mai vedem pe Chipciu în teren ca să înțelegem toți că omul nu poate juca fotbal în acest moment al vieții lui. Ce să caute Ropotan în primul 11, când el părea mai dispus la o plimbare cu barca pe lacul Como decât să alerge pe gazon? De ce să insiști cu Maxim și chiar cu Raț, când ei au fost dezamăgiri crunte la echipele lor de club, cu care s-au dus în Liga a doua? Chiar nu găsești altul în locul lui Adi Popa, atunci când el pare că se-ncalță invers și se-mpiedică în ghete?

De-asta, zic…nu-nțeleg de ce să nu joci cu Sănmărtean? Măcar să vezi dacă e în formă, dacă n-a uitat să dribleze după atâta soare arab. Sau măcar să te folosești de loviturile lui libere, din care a marcat o grămadă de goluri în acest sezon. Că la astea nu trebuie să alergi, nici măcar să te-ncălzești. Intri, ca un portar de handbal, faci treaba să fie bună și gata. Nu-i strigător la cer să ai un jucător ca ăsta și să-l ții degeaba, așa cum a făcut alt prost înaintea ta?

Meciul cu africanii din Congo a fost un eșec total. A confirmat doar că Stanciu se simte mai bine la națională decât la Steaua. Bine că nu ne-a văzut nimeni. Românii din Italia erau la muncă iar cei de la televizor erau pe ferma vedetelor, unde se disputa un duel mult mai interesant. Însă peste două săptămâni jucăm cu Franța, în deschiderea europenelor, și ne vede toată planeta. Tare mă tem că ne facem de căcat.

Adrian Linca

sursa: sportulbistritean.ro

Transilvania Broker
Sport Club Transilvania Bistrita
Nike
Transilvania Print Bistrita